• Certificering

 • K9 SAR Mantrailing Nederland heeft onafhankelijke examens samengesteld, om meer waarborg te geven dat indien je ingezet wordt om mee te helpen bij een vermissing, je ook op een eerlijke manier gecertificeerd bent.IMG_4025 (2)

  Iedereen die denkt dat hij/zij aan deze standaard kan voldoen, kan zich opgeven.

  Algemeen deel:
  Deze evaluatie is zo gemaakt dat het een K-9 Team op een adequate manier test op zijn vermogen om een menselijke spoor te kunnen volgen. Deze evaluatie test alleen of een K-9 Team de mogelijkheid in zich heeft die ene speciale geur te kunnen volgen van de persoon waar naar het K9-team op zoek is.

  Het examen is een test om te bepalen dat een K9-Team in staat is binnen een bepaalde tijd van A naar B een spoor te volgen en de juiste persoon te vinden.

  De evaluatie is opgebouwd uit 3 Levels ter motivatie, stimulering tot het trainen van meer, moeilijker trails en het opdoen van meer ervaring
  De leeftijd en de lengte van de sporen zijn niet exact aan te geven omdat er nooit precies dezelfde sporen uitgewerkt kunnen worden. Er worden “ongeveer sporen” aangeduid.

  ALLE EXAMENS WORDEN DUBBEL BLIND UITGEVOERD!
  Dat wil zeggen:
  Niemand behalve de spoorloper weet waar het spoor ligt! Eventueel wordt de spoorloper door een ervaren persoon gecoacht, die daarna niet mee mag lopen tijdens het examen.
  Dus zowel de geexamineerde K9 team als de examinatoren weten alleen het beginpunt, geen richting, niet hoe het spoor loopt.
  Hierdoor wordt een situatie gecreerd vergelijkbaar met een daadwerkelijke inzet en wordt het team op een eerlijke manier beoordeeld.

   

  Meer weten over de algemene regels van het examen? Lees meer

  Meer weten over Level 1?Lees meer

  Meer weten over Level 2? lees meer

  Meer weten over Level 3? Lees meer